Játékmódok

A Römi-Party online termeiben többféle römi fajtából választhatsz: Römi 40, Römi 50, Römi 51, Joker-mánia 51, Tábla-römi. Természetesen törekedtünk arra is, hogy ezeket a játékfajtákat, (melyeket 2-3 vagy 4 fős asztalokon játszhatsz) különböző módozatokban tegyük érdekesebbé, izgalmasabbá, melyeket a lobby oldalon választhatsz ki. A játék fajtája és a megfelelő tét kiválasztása után léphetsz tovább römiasztalainkhoz. A kiválasztott tét a jutalék levonása után a nyereményalapba kerül.

Leosztás 1 Party (2-4 fő)

A leosztás (1 Party) lényege, hogy a játékosok egy játékkört játszanak (2-4 fő). Két játékos esetén a győztes kapja a nyereményalapba befizetett teljes összeget. Három vagy négy játékos esetén a további sorrendet a kézben maradt lapok összértéke határozza meg. Ez azért fontos, mert ebben az esetben a második helyezett is részesedik a nyereményalapba befizetett összegből. Holtverseny esetén a helyezésekért járó összeg egyenlő arányban kerül felosztásra.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

3 Party (2-4 fő)

A 3 Party minden esetben 3 játékkörből áll. A leosztáshoz hasonlóan itt is 2-3-4 fős asztalok közül választhatsz. A nyeremény a 3. lejátszott játékkör után kerül kifizetésre. A játék pontozásos rendszer alapján működik. A pontozás a kézben maradt lapértékek összegéből, ill. a nyert játékkörök jutalompontjaiból áll össze. Győzelem esetén -50, handgyőzelem (handolás) esetén -100 jutalompontot lehet szerezni, mely pontok az aktuális pontállásból kerülnek levonásra. Handgyőzelem (handolás) esetén a játékosok kezében maradt lapok értéke megduplázódik. Abban az esetben ha valaki nem teljesíti a lerakási minimumot, azaz a kezében marad mind a 14 lap 100 büntető pontot, handgyőzelem (handolás) estén 200 büntető pontot kap. A játék célja az, hogy a 3. játékkör végén a legkevesebb pontod legyen. Két játékos esetén a nyereményalapban lévő teljes összeget a kevesebb pontot szerzett játékos kapja. Három vagy négy játékos esetén a további sorrendet a kézben maradt lapok összértéke határozza meg. Ez azért fontos, mert ebben az esetben a második helyezett is részesedik a nyereményalapba befizetett összegből. Azonos pontszám esetén a helyezésért járó összeg egyenlő arányban kerül felosztásra. Fontos tudnivaló, hogy ezeknél az asztaloknál az adott asztal maximális létszámánál kevesebb résztvevővel is elindulhat a játék, ha ezt a játékosok is jóváhagyják. Ebben az esetben ezzel a létszámmal játszák végig a 3 játékkört. Újabb játékos vagy játékosok csak a 3. játékkör befejezése után csatlakozhatnak a következő játékkörhöz.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

5 Party (2-4 fő)

Az 5 Party a 3 Party szabályrendszere alapján működő játékmód. Azonban a két játékmód között két lényeges különbség van.
1. Az 5 Party minden esetben 5 játékkörből áll.
2. Az előre kiválasztott létszámú asztalon a játék csak akkor kezdődik el, ha a létszám maradéktalanul kiegészült.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

Classic 5 (4 fő)

A Classic 5 a röminek egy igen közkedvelt, és népszerű játékmódja, melyben kizárólag 4 fő vehet részt. A Classic 5 minden esetben 5 játékkörből áll. A játék pontozásos rendszer alapján működik, mely teljes egészében megegyezik a 5 Party pontozásos rendszerével. Azaz az 5. játékkör végén a két legkevesebb összpontszámmal rendelkező játékos nyer, sőt a pontszámok alapján a harmadik helyen végző játékos is visszakapja az általa a nyereményalapba befizetett összeg felét. A nyeremények az 5. játékkör után kerülnek kifizetésre, melyek elosztásáról a kifizetési táblázatból tájékozódhatsz. Azonos pontszám esetén a nyereményalapba befizetett összeg igazságos felosztásra kerül.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

200 Freeze-Out (2-4 fő)

A 200 freeze-out a röminek egy olyan játékmódja, amely pontszámok alapján kieséses rendszerben működik. Pontszámaidat két tényező összege határozza meg. Az egyik tényező az adott játékkör végén kezedben maradt lapok értékének összege. Amennyiben valaki nem teljesíti a lerakási minimumot, azaz a kezében marad mind a 14 lap, minden esetben 100 büntető pontot kap. A másik tényező, szintén az adott játékkör végén kapott büntetőpont. A játékkör végén 15, handgyőzelem (handolás) esetén 30 büntetőpontot kap a játékkör győztesén kívül minden játékos. A játékkör győztese 0 pontot kap. Pontszámaid az egymást követő játékkörökben a játék végéig összeadódnak. Elsőnek az a játékos (játékosok) esik ki, akinek (akiknek) a pontszáma eléri, vagy meghaladja a 200-as kiesési minimumot. Ebben a játékban az a célod, hogy játékostársaid pontszámai előbb érjék el, vagy lépjék át a kiesési minimumot. Ha egy játékkörön belül többen esnek ki, és már csak egy játékos maradt a 200-as kiesési minimum pontérték alatt, akkor a kiesett játékosok nem folytathatják a játékot. Ebben az esetben az ő összpontszámuk dönti el a nyereményből még részesedő második hely sorsát. A nyeremény felosztása létszámtól függően a következő képpen alakul. Az előre kiválasztott asztalon a játék csak akkor kezdődik el ha a létszám maradéktalanul kiegészül.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

Ebben a játékmódban a játékkörök száma határozatlan, azaz attól függ, hogy a játékban résztvevők mikor érik el, vagy haladják meg a kiesési minimum pontszámot. A játék akkor ér véget, ha a 200-as kiesési minimumot már csak egy játékos nem haladta meg.

200 (R) Unlimited rebuy (2-4 fő)

A 200 unlimited rebuy a 200 freeze-out szabályrendszere alapján működő játékmód. A két játékmód között az a különbség, hogy a 200 freeze-out-nál a kiesési minimum (200 pont) elérése vagy átlépése esetén a játékos mindenképpen kiesik, addig a 200 unlimited rebuy-nál lehetőséged van a játék folytatására. A játék során, ha a pontszámaid alapján kiesnél, de te úgy döntesz, hogy tovább folytatod a játékot, akkor azt a nevezési díj újbóli befizetésével mindaddig megteheted, míg legalább két játékos maradt a játékban. A visszavásárlási pontérték mindig megegyezik a még résztvevő játékosok közül annak a játékoséval, akinek legmagasabb a pontszáma. Ha egy játékkörön belül többen esnek ki és már csak egy játékos maradt, a 200-as kiesési minimum pontérték alatt, akkor a kiesett játékosok nem folytathatják a játékot. Ebben az esetben a kiesett játékosok összpontszáma dönti el a nyereményből még részesedő 2. hely sorsát. A játékosok által megvásárolt rebuy a jutalék levonása után a nyereményalaphoz hozzáadódik. A nyeremények felosztásáról a nyeremény kifizetési táblázatból tájékozódhatsz.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

200 Second chance (2-4 fő)

A 200 second chance a 200 unlimited rebuy szabályrendszere alapján működő játékmód. Az egyetlen, de lényeges különbség, hogy a kiesésed után a játék folytatására csak egyszer van lehetőséged a nevezési díj újbóli befizetésével.

A nyereményalapba befizetett összeg kifizetése százalékos arányban

A pontszerző játékmódok esetében a pontértékek határait téttől függően változtatjuk!

Játékszabályok